• Home
  • Blog
  • El blog corporatiu dins l'estratègia SEO

El blog corporatiu dins l'estratègia SEO

Els Blogs poden ser personals, periodístics i també una plataforma de vendes per als teus productes i/o serveis, o qualsevol altra cosa. Depenent de les teves necessitats comercials, hi ha molts motius pels quals és aconsellable publicar un blog.

Un dels principals podria ser per promocionar l’empresa o activitat o, per guanyar-se la vida mitjançant la publicitat o els ingressos per programes d’afiliacions. Des del punt de vista dels ingressos per publicitat, el programa Adsense de Google documenta casos de bloggers que obtenen 15,000 dòlars mensuals i també més.
Però el motiu principal, més enllà dels diners que se’n pugui treure de la publicitat, és que guanya tràfic cap la pàgina web principal.Per les seves característiques dinàmiques, perquè conté material fresc, els cercadors el poden arribar a indexar més d’un cop al dia. Un blog, actualitzat sovint pren una ubicació preferencial a les pàgines dels resultats de cerca (SERPs)

Així doncs, els blogs corporatius permeten a les empreses, especialment a les petites i mitjanes, augmentar la visibilitat de l’empresa davant cercadors i tenir una repercussió molt major a Internet. També donen la possibilitat de participar activament en la conversa del sector que actuen, de recollir opinions, dades i necessitats directament dels clients actuals i potencials, i tot això, amb una facilitat d’ús i flexibilitat molt superiors als d’una pàgina web tradicional.

Existeixen diferents tipus de blogs corporatius que persegueixen objectius també diferents. Hi ha blogs externs i interns. Dins dels primers poden ser d’empresa, de producte, d’experts en determinades matèries. Dins dels segons poden ser de comunicació interna, de col·laboració en projectes, de gestió del coneixement. Definir l’objectiu i preparar i llançar un blog adequat des del punt de vista del format, dels continguts i del respecte de les regles del joc de la blocosfera, és vital per evitar donar passos en fals.

Mantenir un blog és fàcil i econòmic, és un bon recurs per aquelles empreses que tenen poc pressupost per a les campanyes de màrqueting. Actualment s’ha convertit en essencial integrar un blog en els plans de màrqueting virtual de qualsevol empresa: Posicionament de la marca, suport al posicionament de la pàgina web, interacció amb el públic objectiu i comunicació de l’empresa d’una manera diferent i actual. Si en el pla de màrqueting hi tens aquests objectius, és que necessites un blog.

A Disseny web | Nuanda2 creem pàgines web amb blog integrats i també projectem Blogs externs (a partir de hostings gratuïts com Blogger o WordPress) i donem totes les eines perquè sigui ràpid i fàcil actualitzar el seu contingut. En tots els casos oferim el disseny personalitzat a la imatge de l’empresa, assessorem en els continguts i hàbits d’us i, si cal, redactem els continguts.

Les Agències de viatges. Com tenir èxit online?

Les Agències de viatges. Com tenir èxit online? L’èxit creixent de les agències de viatges online ha sigut realment espectacular en detriment a les agències tradicionals. A l’estat espanyol, entre el 2007 i 2013, van desaparèixer la meitat...

Llegeix més

El blog corporatiu dins l'estratègia SEO

El blog corporatiu dins l'estratègia SEO Els Blogs poden ser personals, periodístics i també una plataforma de vendes per als teus productes i/o serveis, o qualsevol altra cosa. Depenent de les teves necessitats comercials, hi ha molts motius...

Llegeix més

La importància d'actualitzar la pàgina web

La importància d'actualitzar la pàgina web Una pàgina web ha d’estar en continua evolució des del moment en què es publica. Tot i que el disseny i la programació poden ser ja definits, la visibilitat a Internet exigeix que la pàgina web estigui...

Llegeix més